Albert Goldberg

Lé Maître! Een jaar geleden had ik een memorabele ontmoeting op het strand van Nice met één van mijn helden: monsieur Albert Goldberg, de grootmeester van Façonnable, en Albert Arts. Hij vertelde hoe hij in de jaren 60 in Londen net zo onder de indruk was van ‘Le Look Anglais’ als wij nu. Zijn doel is om nét zo’n baken in stijl te zijn, maar wel in de sfeer van de Cote d’Azur!

Albert groeide op terwijl hij regelmatig in het kleermakersatelier van zijn vader aan de Rue Paradis in Nice te vinden was. Voor hem waren niet alleen Gary Grant of Paul Newman het voorbeeld maar ook een man als Jean Gabin.

Monsieur Goldberg heeft wat mij betreft ook de mooiste Buttondown boord ontwikkeld, een variant die neigt naar een wide spread. Vanaf deze maand hebben wij ook deze variant voor u! Een buttondown die ook heel goed te dragen is zonder de knoopjes vast te maken, net zoals Giovanni Agnelli in het verleden deed, en nu favoriet is bij grootheden zoals Luca di Montezomolo (Ferrari) en Diego della Valle (Tod’s), en straks bij u ook wellicht?