Heeren schrijven met vulpen!

De Parker Duofold vulpen werd in 1921  voor het eerst op de markt gebracht. Hij was gemaakt van helderrood rubber en werd aangeboden voor de voor die tijd zeer hoge prijs van 7 dollar Ondanks deze prijs werd de pen een succes, waarmee de fabrikant Parker Pen Company  een bekende naam werd op het gebied van schrijfwaren. De oorspronkelijke Duofold werd snel gevolgd door de kleinere Duofold Junior, Duofold Special en Duofold Lady. Terwijl de Junior versie ook gebruik kon maken van Parker’s Washer clip, kon de Duofold Lady rond de nek worden gehangen. De Parker Duofold was tot 1926 alleen in zwart en rood hard rubber verkrijgbaar. In datzelfde jaar introduceerde Parker de “Unbreakable Permanite Duofold” (“Onbreekbare Permanite Duofold”): Permanite was Parkers handelsnaam voor een kunststof geproduceerd door Dupont). De eerste nieuwe kleur was het traditionele rood, gevolgd door jadegroen, waarmee de strijd werd aangegaan met Sheaffers revolutionaire Jade Radite Lifetime pennen. Daarna volgden er nog Lapis Lazuli blauw en Mandarijn geel.

De Duofold Mandarin Yellow kwam in juni 1927 op de markt. De eerste pennen werden uitgevoerd in “Parker Permanite” een destijds nieuw en onbreekbaar materiaal. De Mandarin Yellow was verkrijgbaar als vulpen en vulpotlood in verschillende formaten. Net als alle andere Duofold vulpennen uit die tijd had hij een brede gouden band rond de dop, die in 1928 werd vervangen door twee smallere banden. Een jaar later werd de hele serie opnieuw vormgegeven en werden de pennen slanker en liepen meer taps toe. Parker verwachtte dat de Mandarin Yellow een groot succes zou worden, maar toen de Duofold serie vanaf 1933 geleidelijk uit de productie werd genomen, waren er slechts kleine aantallen van verkocht. Omdat originele exemplaren van de Mandarin Yellow van hoge kwaliteit zeldzaam zijn, het gebruikte Permanite bleek namelijk toch sterk aan veroudering onderhevig, werden deze in de loop der jaren gewilde verzamelobjecten.

In 1995 bracht Parker een remake van de Parker Mandarin Yellow. Deze pen had een wereldwijde gelimiteerde oplage van 10.000 stuks, waarvan er slechts 250 bestemd waren voor de Nederlandse markt. Absoluut de mooiste vulpen ooit!