Heeren dragen kousen 0.3

Wie zich maar een beetje voor het thema kousen interesseert, begrijpt onmiddelijk dat kousen net zo zorgvuldig gekozen moet worden als alle andere kledingstukken. De investering in goede, dure kousen loont zich in ieder geval en zeker niet alleen omdat het bij een goede garderobe nu eenmaal hoort, maar ook goede kousen inderdaad langer meegaan.  Haal de dun geworden kousen op tijd uit de kast. Er is namelijk nauwelijks iets ergers dan na een belangrijk optreden te moeten vaststellen dat er de hele tijd een groot gat bij de hiel zichtbaar is geweest. (uit De Gentleman van Bernard Roetzel)

Heeren dragen kousen!

Welkom op ons nieuwe blog! Langs deze weg gaan wij u informeren over verschillende zaken die het leven wat leuker maken! Niet alleen kleding komt aan bod, maar ook andere triviale zaken zoals automobielen, uurwerken, vulpennen en andere essentialia. Maar natuurlijk 'prediken wij ook voor eigen parochie' ! Wij gaan uiteraard ook het leuke, én de noodzaak van maatkleding en maatschoenen uitvoerig belichten. Wij sluiten ons daarom ook van harte aan bij Lord Chesterfield die het goed samenvatte: "Dress is a very foolish thing; and yet it is a very foolish thing for a man not to be well dressed, according to his rank and way of life."

Léon Klaver

A gentleman never wears brown ?

A gentleman never wears brown...?Zoals bovenstaand gezegde al aangeeft zijn velen nog steeds van mening dat alleen blauw en grijs gepaste kleuren zijn voor "in de stad". De Franse schrijver en politicus Maurice Druon liet zien dat het meer met gevoel voor stijl heeft te maken. Hier demonstreert hij op sublieme wijze "le look Anglais" inclusief de bruine monkstrap-schoenen. Zelfs de beige kousen zijn op zijn plaats!

Heeren dragen kousen

DePio uit Milaan maakt van de mooiste sea-island katoen en cashmere garens kousen die een weldaad voor uw voet zijn. Door de zeer verfijnde, en toch duurzame, materialen wilt u niet meer anders. Met de hand gekettelde naden bij de neus en voorzien van een verstevigd voetbed. De kousen zijn zeer zacht, vormvast en ademend. De kous wordt uitgevoerd in eenaparte kleur voor de hak, neus en manchet kleuren.Onze kousen zijn gemaakt van wol, katoen, zijde (voorbehouden aan avondkleding) of cashmere. Bij alle materialen is een katoenen voetbed aan te raden, in verband met een onnodige aanslag op de zweetopnemende schoenspanners. In het geval van 100% cashmere is het aan te raden een grote voorraad aan te houden in verband met de snelle slijtage.